Přeskočit na hlavní obsah

Mé nejoblíbenější knižní páry

Zdravím vás u tohoto speciálního článku, kde se vám já, odpůrce většiny romantických zápletek v knihách, pokusím nastínit mé nejoblíbenější smyšlené páry. To abyste viděli, že i já mám srdce, víte. Takže pokud vás zajímá, které knižní či filmové romance si mě získaly, čtěte dál!

Damon a Elena

Kdo z nás by nemiloval okouzlujícího Damona Salvatore, zlomeného a zničeného upířího bratra, který jen neví, jak si poradit se svou zlobou a bolestí? A koho z nás by nebavilo sledovat jak jeho láska k přítelkyni bratra pomalu ničí všechny bariéry, které si postavil kolem svého zkamenělého srdce? Upíří deníky jsou klišé nejvyšší kategorie, ale bez mučení přiznám, že tohle klišé prostě ve svém životě potřebuju. Stejně jako tohohle trochu destruktivního upíra, kterému jsem celý seriál fandila, ať už mu to s Elenou konečně vyjde a byla z jejich pomalého sbližování možná nervóznější než oni sami.

Will a Tessa

Ale teď už pojďme k páru, který nemáme zkreslený pohledným Ianem Somerhalderem. Když se v Pekelných strojích objevil Will poprvé, věděla jsem jednu věc. Že je to moje spřízněná duše. Že je to Tessina spřízněná duše. Oba milovali knihy, oba dva v sobě měli temnotu, za kterou nemohli, a když jsem četla pasáže s nimi dvěma, přímo jsem cítila, jak mezi nimi přelétají ty jiskry. 
Nic proti Jemovi, je to fajn kluk, ale on byl pro Tessu moc nudný. To s Willem jsem měla pocit, že Tessa konečně může být sama sebou, odhodit veškeré zábrany a mluvit s někým, kdo jí úplně rozumí.

Gideon a Gwendolyn

Aaaaa, jak já miluju Drahokamy, Gideona a především Gideona spolu s Gwendolyn. Tahle trilogie je sice tak trochu o cestování časem, ale když tam máte tuhle báječnou hlavní dvojici, automaticky se přesouvá hlavně do romantiky. Během všech tří dílů sledujete, jak se tihle dva škorpí, sbližují, odcizují, znovu sbližují a znovu odcizují. Musí projít spoustou nástrah, ale nakonec... Láska nezná čas ani problémy a překoná všechno, minimálně tahle kniha se to snaží dokázat. A já tomu pro jednou budu věřit.

Khal Drogo a Daenerys

A znovu do vod knih, které se dočkaly i nějakého zfilmování (ne, Drahokamy fakt nepočítám, to byl omyl století). Khal Drogo je nám zprvu představen jako necitlivý chlap, který si Daenerys vzal kvůli tomu, aby to s ní mohl dělat a to je to jediné, oč mu jde. Jenže než se s ním na konci první série rozloučíme, Daenerys ho naučí, jak milovat opravdově. A my můžeme pozorovat, jak se do sebe pomalu zamilují a na konci už nikdo nemůže popírat, že se ti dva vážně milují, i když to na začátku jejich manželství nikdo ani v nejmenším neočekával.

Gendry a Arya

Už od doby, kdy se někdy ve druhé sérii malá Arya s vlasy oškubanými nakrátko jako nějaké ptáče, co se před několika dny narodilo, potkala s Gendrym, chtěla jsem, aby spolu ti dva skončili. Jenže to by nebyla Hra o trůny, aby vám nezlomila srdce, viďte. (Ano, Aryo, ještě jsem ti to neodpustila. Gendry už možná jo, ale já ne!) Nicméně alespoň náznaku jejich vztahu jsme se dočkali a já si tak splnila své malé přání, které ve mně rostlo už od toho osudového setkání.

Adrian a Nova

V minulých týdnech jsem přečetla první dva díly renegátské trilogie a hrozně se mi to zalíbilo. Skvělý příběh, úžasně vykonstruovaný svět... A taky fantasticky napsaná romantická linka. Hlavní hrdinové jsou navzájem nepřáteli, ale netuší o tom a je to fakticky epické. (Tedy, Nova o tom ví, ale nemá potuchy o tom, že má Adrian ještě jinou osobnost, s níž je ve sváru.) Je to celkem zamotané, ale naprosto perfektní!

Will a Louisa 

Posledním párem si odskočíme od fiktivních světů zpátky do toho našeho. Když jsem před dvěma lety poprvé viděla na doporučení mé kamarádky film Než jsem tě poznala, netušila jsem, jak moc si ho zamiluju. Od té doby jsem ho zkoukla už asi milionkrát a loni na podzim si přečetla i knihu, která se mi líbila možná ještě víc než film, pokud to vůbec jde. Četla jsem a četla, než jsem ji dočetla. A ústřední dvojici tohoto příběhu zbožňuju taky, je to hořkosladký příběh, od kterého neočekávejte hezký konec pro všechny, ale i tak tu jejich tragickou lásku miluju.

Určitě mi v komentářích dejte vědět, jaké knižní či filmové páry máte rádi vy a mějte se hezky!

Sára

Komentáře

  1. Damon a Elena, ti jsou! Škoda, že jim to ve skutečnosti neklaplo. Byli boží! Will a Lousia, ti se mi taky líbí a koukám, že mrknu na knížku Pekelné stroje... nějak se mi zalíbil tvůj názor, že mě ta kniha láká. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velice děkuji za komentář. Jakmile se dostanu od knihy k notebooku, odpovím na něj. :)