Přeskočit na hlavní obsah

O holčičce, která měla spoustu knih | Reknihy

Bylo, nebylo...

V jednom malém městě žila holčička, která měla spoustu knih. Ve svém pokojíčku se jí hromadily, měla jich plnou knihovnu, pracovní stůl i postel. Když si nějakou chtěla přečíst, trvalo jí hodiny, než ji vůbec našla. Spousta z nich se jí nelíbila, přála si udělat místo novým příběhům, ale už je neměla kam dávat. A řekla si, že to přece jsou knihy a nevyhodí je.

Jednou ve škole dostaly katalogy plné knih, jenže dívenka si žádnou koupit nemohla. Kam by je dala? Sklíčená přišla domu, posadila se k počítači, aby mohla udělat referát na svého oblíbeného autora do školy, ale když napsala jméno jednoho jeho díla, vyskočilo na ni něco úplně jiného.

Reknihy. Co to je? Podivila se a plna zvědavosti otevřela odkaz, který ji dostal na e-shop, o němž nikdy neslyšela. Platforma pro sdílení knih? Čím déle na stránce byla, tím více se jí samotný nápad líbil. Nakonec se dostala k tomu úplně nejlepšímu, návodu, jak zde nějaké knihy prodat. 

Výsledek obrázku pro reknihy

Podívala se do své knihovny, pečlivě ji vytřídila a knihy, kterým byla ochotná dát sbohem, nafotila. Poslala jejich fotografie na email info@reknihy.cz a čekala na odpověď.

Ta jí přišla opravdu brzy. Společně s nálepkou, kterou nalepila na krabici. Když ji nesla do blízké Zásilkovny, nemusela ani nic platit, protože se o tyhle výdaje postará e-shop. 

Ze všech knih by mohla mít spoustu peněz na další, ale ona o ně nestála. Těšila se, až její knihy udělají radost jiným lidem. Místo toho se svou polovinu rozhodla věnovat na charitu, kde bude více potřeba.

Reknihy od té doby využívala často a díky nim už nikdy neměla problém s tím, kam dá nové knihy.


A pohádka je u konce! Schválně, kdo z vás se v malé holčičce, která měla spoustu knih, viděl? Myslím, že je tak trochu obrazem každého knihomola. Ale teď už trochu vážněji...

Znáte Reknihy? Je to celkem nový e-shop, který za vás prodá vaše knihy a poté vám z výdělku dá padesát procent. Peníze si můžete nechat, nebo je věnovat na charitu. A samozřejmě si můžete knihy také koupit za mnohem lepší cenu než v normálních obchodech.

Myslím si, že se jedná o projekt s opravdu úžasnou myšlenkou a těším se, jak se bude dál vyvíjet. Pokud tedy máte chuť jej podpořit nebo si o něm něco víc zjistit, můžete tak učinit na jejich e-shopu.

Budu ráda, když mi dáte vědět, jestli už jste o Reknihách třeba slyšeli? Nebo jste se o nich dozvěděli až teď? A plánujete se třeba zapojit?

Komentáře

  1. Super nápad! Moc díky, je to super koncept. Uložím si ho a taky o něm dám vědět :). Mám ráda novinky:D!

    Jdu se tam podívat. Sice jsem spíš na tu čtečku, ale nějaké kousky bych si ráda pořídila do ruky.

    Verča ze Ztracena v Praze I NOVÉ RE-LOADED PALETKY OD MAKE-UP REVOLUTION

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý nápad! Nedávno jsem třídila knihovničku a se spoustou knih nevím, co dál. Myslím, že na web určitě pár kousky přispěju :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velice děkuji za komentář. Jakmile se dostanu od knihy k notebooku, odpovím na něj. :)