Přeskočit na hlavní obsah

Knižní tipy na jaro

Konečně je tu jaro! Minulé dny byly opravdu teplé a ačkoli jsme si nyní zvykli na dvacítky, i těch osmnáct, co má převládat příští týden, je opravdu super. Takže si myslím, že nastal čas odstartovat nový typ článků - knižní doporučení!
Naleznete zde seznam čtyř knižních sérií, které ve mně vzbuzují tu pravou jarní atmosféru. Pokud se tedy přehrabujete mezi záplavou knih a hledáte tu pravou jarní (trochu naivní a pořádně zamilovanou), jste zde správně!

DRAHOKAMY

Trilogii Drahokamy od německé autorky Kerstin Gier si vždy spojuji s jarem. Mám dojem (teď si ale nejsem úplně jistá), že se i samotný děj odehrává v dubnu. Příběh o lásce v čase, intrikách středověkých hrabat i roztomilém chrliči vás chytí za srdce a nepustí. Romantická zápletka možná je trochu přeslazená, ale pokud je nějaké roční období spojované s láskou, je to právě jaro.

SELEKCE

Jak už jsem psala u minulé knihy, jaro patří ke knihám o lásce více než cokoli jiného. Proto ve svém seznamu rozhodně nemohu vynechat Selekci od Kiery Cass. Příběh vypráví o Americe, dívce s nízkým společenským postavením, které se dostane životního zážitku v podobě účasti v nejslavnější reality show. A hlavní cenou je princova ruka. Příběh na mě možná působí trochu naivně, ale rozhodně to není nic, co by požitek ze čtení kazilo.

MÉ SLADKÉ ŠESTNÁCTÉ STOLETÍ

Mám dojem, že historické knihy mi jdou k jaru tak nějak samy. Příběh o šestnáctileté Cat, vášnivé malířce i cestovatelce, nás zavede rovnou do renesanční Florencie. Na knihu navazují další dva díly, které se odehrávají v současnosti. Rachel Harris stvořila skvělou knihu, na kterou dlouho nezapomenete.

STŘÍBRNÉ KNIHY SNŮ

Další knihou od Kerstin Gier je její trilogie začínající První stříbrnou knihou snů. Největším kladem těchto knih je jistě obrovská originalita, jelikož minimálně v young adult sekci jsem žádnou podobnou neviděla. Příběh pojednává o snění a nechybí ani skvělý autorčin smysl pro humor. Ačkoli se mi kniha v srdci nezabydlela tolik jako Drahokamy, je skvělou volbou.

Tímto bych své jarní tipy uzavřela. Budu ráda, když se se mnou podělíte o to, jak se vám článek líbil, či o názor na samotnou rubriku. Taktéž mi klidně doporučte nějaké knihy, budu ráda, když si rozšířím knihomolské obzory.

Komentáře

  1. Moc pěkný článek :) Naprosto souhlasím, všechny série patří mezi mé oblíbené a taky mi připomínají jaro :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se na jaro chystám přečíst co nejvíce fantasy knih :D Ale máš pravdu, k jaru ta láska prostě patří :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já čtu převážně fantasy, ale teď mám (čemuž se celkem divím) chuť na pořádnou slaďárnu. :D

      Vymazat

Okomentovat

Velice děkuji za komentář. Jakmile se dostanu od knihy k notebooku, odpovím na něj. :)