Přeskočit na hlavní obsah

Vítejte v mechanickém pekle | Mechanický princ

Autor: Cassandra Clare
Překlad: Lenka Faltejsková
Originál: Clockwork Prince
Žánr: dívčí romány, young adult, fantasy
Série: Pekelné stroje (2)
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 392
Další díla autora: Nástroje smrti


Po děsivých událostech v londýnském Institutu svolá konzul Radu, kde dostane Charlotte ultimátum. Pokud do čtrnácti dnů nenalezne Mortmaina, Institut už nebude v jejích rukou. Tessa se společně s Willem a Jemem vydává do Yorku zjistit pravdu o nenávisti Magistra k lovcům stínů. Vše je stále zamotanější a nikdo nehraje čistou hru. Tessa brzy zjistí, že tajnosti a hrozby Benedicta Lightwooda nejsou tím jediným, co bude muset vyřešit.

***

Přemýšlím, jak jsem se k této knize vlastně dostala. Není to nic zajímavého, prostě jsem byla tak okouzlená z prvního dílu, že byla koupě Mechanického prince nevyhnutelná. Bála jsem se, že se bude jednat jen o výplň mezi prvním a třetím dílem, ale s radostí mohu říct, že jsem se strachovala zbytečně.
Kniha začíná naprosto báječně. Líbí se mi, když je děj poskládaný do něčeho většího a nejedná se jen o strasti hlavního hrdiny, což se mi zde vyplnilo.
Strašně mě baví sledovat osudy určitých lidí, které autorka v pravý čas rozmotá, ale za chvíli ještě více zamotá. Musím ale přiznat, že neuvěřitelně nesnáším Jema, který mi v prvním díle vážně nevadil. Možná jde o to, že je až moc hodný. Já jsem zkrátka v týmu Willa. Je velice zajímavé, co dokázala Clareová vykouzlit s Jessamine, jejíž osobnost mě nepřestává udivovat. S postavami tedy rozhodně nezklamala.
Je mi až trapné, že musím pořád chválit, ale ani zde nemohu nic vytknout. Autorka má skoro kouzelnou moc vše vykreslit tak dokonale, že se vám kniha plete s realitou. Přirovnává, popisuje barvitě, citlivě a nezapomíná na emoce. Taky moc oceňuji nadšení, se kterým píše. Když čtete její knihu, vidíte v ní tu vášeň, se kterou sepisovala každé slovo.
Příběh se neuvěřitelně posunul dopředu. Vše je mnohem zamotanější, ale nejedná se o knihu, kde se vám z té zamotanosti točí hlava. Ačkoli by se dalo říct, že autorka vše moc natahuje, při čtení vám to tak ani nepřipadá. Je jedno, že snídaně trvá dvacet stran, protože vy tu knihu hltáte a ani vám to tak nepřipadá.
Už dříve jsem se přesvědčila, že tato autorka dokáže překvapit. Ale to, co předvádí v Mechanickém princi, je prostě dokonalé. Už si myslíte, že víte, jak kniha skončí, ale najednou se něco stane a vy nevíte vůbec nic. Nemusíte mít strach, že byste tušili, jak kniha skončí, než ji opravdu dočtete až do posledního slova.
Této knize prostě nic nechybí. Je tu láska, přátelství, akce, napětí, vášeň, emoce i intriky a já jsem velice ráda, že tomuto dílu mohu dát pět hvězd. Mechanický princ si mě prostě získal a já ho mohu jen doporučit.

Komentáře

  1. Četla jsem jedničku a ta mě naprosto uchvátila. Líbilo se mi to víc než autorčino proslulé Město z kostí. A jsem jedině ráda, že i Princ je tak dokonalý, hned se těším víc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Město z kostí četla taky a upřímně se divím, že je populárnější než toto. :D

      Vymazat
  2. Opět skvělá recenze :) Jsem ráda, že se ti líbil první i druhý díl :) To se musím do této série pustit taky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja ju práve čítam a som asi jediná, ktorá nie je z tejto jej série nadšená, hlavne vďaka tomu milostnému trojuholníku, ktorý mi tam extrémne vadí a vytáča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je jasné, že se nemusí zalíbit každému. Já milostné trojúhelníky taky nemusím, ale v této knize mi zase tolik nevadí, jelikož si myslím, že tak nějak přirozeně vyplynul a nebyl tam vhozen násilím. :)

      Vymazat

Okomentovat

Velice děkuji za komentář. Jakmile se dostanu od knihy k notebooku, odpovím na něj. :)