Přeskočit na hlavní obsah

Humbook 2017

I já vyrazila na Humbook. Po téměř půl roce čekání jsem se konečně dočkala. Ještě teď nemůžu uvěřit, že jsem tam doopravdy byla a dlouho budu rozdýchávat to, že tam znovu budu až za rok. Udělat tento festival dvakrát do roka mi vůbec nepřipadá jako špatný nápad. Tedy... minimálně dvakrát.
Celý den začal opravdu neslavně. Kvůli brzkému vstávání - z Brna jsem odjížděla o půl šesté a nějaký čas zabralo dopravit se i tam - jsem rozbila skleničku a polila si tričko. Převlékání, uklízení... Autobus jsem stihla jen tak tak. Byla jsem naprosto mimo, že bych nejradši ihned zase usnula, ale nemohla jsem. Za pár hodin měl přece začít Humbook!
Nevím, co za to mohlo, (jestli ta nedočkavost nebo nevyspalost) ale když jsem jela metrem, vedle mě seděla jedna žena, co mi připomínala blonďatou Bellatrix! Ehm... žádné halucinogeny neberu. 
A když jsem konečně stanula před MeetFactory, byla jsem opravdu šťastná. Po asi půl hodině, kterou jsem strávila ve frontě, jsem dostala VIP tašku a mohla vejít dovnitř.

Fronta byla opravdu dlouhá, ale čekání se vyplatilo!
Po ušatnění (čtu teď Šepotání, tak mě neobviňujte z toho, že vymýšlím vlastní slova!) a použití WC jsem si šla zabrat místo v první galerii na besedu s Fragmentem. Bohužel jsem měla dost špatná místa, ale to jen kvůli frontě na knihy. Já totiž nejdříve tak nějak stála v ní.
Po skončení tohoto bodu programu jsem si rychle zabrala lepší místo a poslala mého ochotného tatínka stát do fronty, zatímco já si chystala otázky na blogerky.
Beseda byla velice přínosná a určitě jsem ráda, že jsem na ni zůstala. Nejvíce mě potěšilo, že jsem se mohla tváří v tvář potkat se svými vzory!
Těsně před skončením akce jsem se k prodejnímu pultíku konečně dostala a nějaké knihy zakoupila. Odnesla jsem si Dceru, Famfrpál v průběhu věků a novinku Má lady Jane. A poté už následovaly Překladatelské oříšky. 
Všechny tři překladatelky se prezentovaly velice vtipně a mile. Nejvíce mě ale zaujala Magdaléna Stárková, od které mám dokonce podpis! Beseda ukázala, že překladatelství je sice velice zajímavý obor, ale je opravdu náročný a moc si v něm nevyděláte.

Všechny překladatelky přímo zářily pozitivitou!

Po překladatelích následovalo něco, na co jsem se těšila úplně nejvíc. Harry Potter! A proto mě moc mrzí, když musím říkat, že mě zklamal nejvíc.

Byla tam opravdu hlava na hlavě.

Sál byl přeplněný, takže se tam nedalo pohnout, natož kouzlit. A rozřazování Moudrého klobouku bylo sice taky skvěle vymyšlené, ovšem mě moc nepotěšilo zařazení do Havraspáru. (Já jsem Zmijozel, jasný?) Taky si mohli vymyslet vlastní test a ne jen stáhnout ten z Pottermore. I přes všechny chybičky to ale mělo jisté kouzlo.
A mám s nimi fotku, což taky zrovna neuškodí!

Profesor Snape byl prostě nejlepší!

A abych jen nekritizovala, musím hrozně pochválit místnost, kde jsme si mohli vyfotit knihy, úžasnou atmosféru, naprosto dokonalé diáře ve VIP taškách a v neposlední řadě poslední besedu, kterou jsem navštívila. A to ta s CooBoo. Vše bylo jednoduše a stručně vysvětleno a nebudu lhát, když řeknu, že nejvíce se mi tam líbila ta soutěž. A ještě víc to, že jsem vyhrála! A Zrcadlení je doma!

Jak se říká, to nejlepší na konec!

Nakonec jsem se ještě stavila na pár minutek na AZ Book Tag, ale to snad ani nejde počítat. A přitom byl tak skvělý. A ještě skvělejší byla Joelle Charbonneau. Ta žena hýřila energií a optimismem. Byla prostě báječná! Škoda, že jsem s ní nemohla mluvit. Ale i to, že jsem ji viděla, je pro mě prostě nezapomenutelný zážitek! 
Potom už jsem bohužel musela odejít. Humbook byl opravdu skvostný. A co bych pořadatelům doporučila pro příště? Rozhodně větší prostory, lépe zařízené občerstvení a taky trošku vylepšit ten VIP balíček. Našla jsem tam sice ten super diář a knihu, ale kromě toho tam vlastně nic nebylo. Pro tento ročník se tam třeba dalo zakomponovat něco z Harryho Pottera.
Humbook má své kouzlo. Není to jen jednodenní festival, ale celoroční projekt pro nás - milovníky knih. Obdivuji organizátory za to, co pro knihomoly dělají. Miluji humbookovské soutěže, novinky, aktuality, ale nejvíc ze všeho tu pravou a nejlepší akci. Humbook!
S penězi jsem na festivalu sice zrovna dvakrát nešetřila, ale byla tam velká sleva. A ta se musí využít! Radši ani nechci vědět, kolik jsem utratila!



Na závěr musím říct, že i přes všechny mouchy tam příští rok pojedu znovu. I kdyby jen kvůli těm lidem a atmosféře. Navíc jsem se potkala s Reader Appolis, za což jsem moc vděčná. A jak se Humbook líbil vám? Budu ráda, když se podělíte v komentářích!


Komentáře

  1. Humbook byl super!! Mě jediné co se nelíbilo, bylo, že se tam opravdu nedalo dýchat, bylo tam hrozné vedro a párkrát jsem kvůli tomu musela jít hned na vzduch, ale já mám problémy s termoregulací, takže jsem to prožívala ještě o něco víc a hůř. Harry mě také trochu zklamal, ale ukořistila jsem hůlku, takže aspon něco :D A místnost na tvoření fotek a další workshopy byly super!! Knížku jsem si koupila jen od Zibury, ale mám ji podepsanou i s věnováním, takže jsem mega nadšená, je vážně skvělý! Byla jsi na jeho besedě? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jen deset minut. Pak už jsem spěchala na CooBoo. :D Ale působil na mě úžasně! :)

      Vymazat

Okomentovat

Velice děkuji za komentář. Jakmile se dostanu od knihy k notebooku, odpovím na něj. :)