Přeskočit na hlavní obsah

Knihy, které vás zaručeně rozpláčou!

V tomto článku naleznete tři krásné, jednoduché, romantické příběhy, u kterých mi ukápla nejedna slza. Pokud hledáte něco, u čeho se zaručeně rozpláčete, čtěte dál!

1. Drahokamy: Modrá jako safír, Zelená jako smaragd


Příběh nás přenese do Londýna za hlavní hrdinkou Gwendolyn, která žije s babičkou, tetou, sestřenkou, sourozenci, matkou, kuchařkou a sluhou ve velkém domě. Ale toto skoro královské sídlo není na její rodině to nejdivnější. V ženské rodové linii se totiž dědí dar - pro jiné prokletí. Časocestovací gen. Jenže nic není tak, jak se zdá, a dar nakonec zdědí někdo úplně jiný...
Pokud si dobře vzpomínám, u prvního dílu této dokonalé série (Rudá jako rubín) jsem neuronila ni kapku. Vše mi tam připadalo moc rychle a nic emotivního jsem tam nenalezla. To ovšem dva následující díly vynahradily. Byla jsem jediná (tedy kromě Gwendolyn) komu Gideon zlomil srdce? Autorka je naprosto geniální a já mohu celou trilogii číst pořád a pořád dokola.
Líbí se mi, jak úchvatně dokáže autorka rozepsat Gwendolyniny emoce. To jen dokazuje má potřeba vybrečet si oči z důlků, protože opravdu skvělá kniha by měla dokázat čtenáře rozplakat.

2. Siréna

Sirény, mořské panny, rusalky,... Existuje spousta pojmů, jak tyto bájné bytosti pojmenovat. Každý je nazývá a vidí jinak. Pro někoho jsou to svůdkyně, které svým zpěvem lákají námořníky do záhuby. A tak to je i v této knize. Ale na rozdíl od představ to tyto dívky nedělají rády.
Oceán zachránil Kahlen před utonutím, ale kvůli tomu ji odsoudil k životu Sirény. Siréna nikdy nezestárne, neonemocní ani se nezraní - a to vše po celých sto let. A platí za to jen lidskými životy. Kahlen ale tento život ubijí. A když potká Akinliho, který v ní vidí víc než jen krásu Sirény, život se jí obrátí vzhůru nohama.
Příběh je naprosto jednoduchý, nenaleznete v něm žádné větší poselství a nic vám nedá. Přesto ho svým způsobem miluji. Kniha je autorčina prvotina a jde to na ní vidět, ale emoce v ní daleko přesahují ty v Selekci.
Nenechte se odradit prvními stránkami, které mně připadaly kapku nudné, druhou polovinu knihy totiž (alespoň u mě) střídalo napjaté ticho, hlasité vzlyky a hysterický smích.

3. Pekelné stroje: Mechanická princezna

Lovce stínů známe už z jiných sérií od této autorky. Pekelné stroje nás přenesou do viktoriánského Londýna, kam se právě stěhuje mladá Tessa Grayová. Osiřelá dívka cestuje za svým bratrem, aby u něj našla útěchu i domov. V přístavu na ni ale nečeká Nate, nýbrž podivný kočí a dvě dámy, kterým se přezdívá Temné sestry.
Tessa jde s nimi, když jí ukáží dopis, který je psán písmem jejího bratra. Tam stojí, že sám přijet nemohl a ať jde s nimi. Dívka zatím neví, že udělala největší chybu svého života.
Dynamická fantasy plná upírů, vlkodlaků, víl, čarodějnic, lidí a především lovců stínů vás naprosto dostane. Od čtení se nedokážete odtrhnout!
První dva díly trilogie byly sice úžasné, ale chybělo mi tam něco, co by mi dodalo tu správnou náladu na smutek. Něco, co by mě donutilo hlavní hrdiny tolik litovat. To ale tento díl skvěle nahradil! Jak se mi to stalo už mnohokrát, i tady jsem probrečela hlavně konec a na epilog už od samých slz málem neviděla.
Kniha je byla i bude prostě dokonalá. Miluji tuto trilogii, autorku i svět a doufám, že psát nikdy nepřestane. Pokud si chcete pobrečet, neváhejte a dejte se do čtení.

To, zda u knihy brečíte, záleží také na vaší náladě. Mně samotné se stalo, že jsem u jedné knihy bulela, jako kdyby... nevím ani co! A když jsem ji četla jindy, nechápala jsem, co mi tam připadalo smutné. 
Budu ráda, když mi v komentářích napíšete, zda tyto tituly znáte a jak se vám líbili, zda jste si také poplakali. Nebo mi klidně taky doporučte nějaké "mokré knihy", protože sama dobře vím, že někdy je prostě potřeba se pořádně rozbrečet. A proč k tomu nevyužít knihu, že?

Komentáře

  1. Mně Pekelný stroje nejdřív nejely, byla jsem asi rozmlsaná z luxusních Nástrojů. Ale asi po čtvrtce prvního dílu mě to začalo bavit a potřebovala jsem víc a víc :D No a pobrečela jsem si u toho momentu, když umřel Will, to se prostě nedalo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já četla nejdříve Pekelné stroje a taky jsem se do nich nemohla začíst. Knihu mi dala babička k svátku a já ji začala číst ještě ten den, ale nedokázala jsem ji přečíst. Znovu jsem do ní nakoukla až když jsem se nudila a neměla jsem co číst, ale rozhodně nelituji. Já brečela hlavně, když jsem zjistila to s tím Jemem, ale teď se mi nezdá, Will zemřel? Budu si to muset asi osvěžit. :D

      Vymazat
  2. Sirénu jsem četla a naprosto s tebou souhlasím. Tu trilogii znám, ale nečetla jsem jí, což se teď změní. Děkuju za tip.
    BLOG: Svět nad hlavou

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé tipy, určitě o těchto knihách popřemýšlím.
    Knihokopka

    OdpovědětVymazat
  4. Četla jsem jen Drahokamy a ty byly super. Sirénu a Princeznu jsem sice nečetla ale na obě bych se moc ráda podívala. Skvělé tipy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si je přečti, věřím, že se budou líbit. A děkuji! :)

      Vymazat

Okomentovat

Velice děkuji za komentář. Jakmile se dostanu od knihy k notebooku, odpovím na něj. :)