Přeskočit na hlavní obsah

5 HLAVNÍCH HRDINŮ, které bych nejraději shodila ze skály

Znáte to taky, že? Čtete knihu a něco vám tam prostě vadí... ale co? No jasně, to ta pitomá "hrdinka" nebo "hrdina". Osobně začínám mít malou vyrážku, když objevím další YA a Mary Sue nebo Gary Stuem. Ale stejně mi připadá, že se s nimi roztrhl pytel.
   V tomto článku vám představím seznam mých pěti nejméně oblíbených hlavních hrdinek a hrdinů. Pokud máte některou či některého z nich rádi, neberte to zle. Bude zde hodně kritiky.
  
1. AMERICA Singerová (Selekce, K. Cass) Na vrcholu mého žebříčku je rozhodně America. Vždy správná, vždy čestná, ale lže, zapírá a manipuluje skoro s každým. A pak je ta chudinka ona, že? 

2. HARRY Potter (Harry Potter, J. K. Rowling) Vím, že HP není YA, ale i tak ho sem musím zařadit. Neberte to špatně, tu knihu miluju! Ale jeho charakter už moc ne. Harry Potter mi připadá stejný, jako America. Navíc ale ze sebe dělá toho, co vždy všechno ví a zná, je nejlepší,... A ještě k tomu je pěkný pokrytec. Říká, že Malfoy je pěkně pitomý, ale přitom se k němu chová stejně. Vím, že najdete spoustu argumentů, proč je Harry takový, jaký je, ale já si budu vždy stát za svým názorem.

3. KATNISS Everdeenová (Hunger Games, S. Collins) Tohle je asi nejsubjektivnější antipatie. Katniss nesnáším ze spousty důvodů, které ale vadí jenom mně, když se ostatních zeptám. Tak zaprvé mi není příjemná její odtažitá povaha. Navíc není dokonalá, její charakter má málo kladů, ale přesto ji všichni vynáší jako úplně nejlepšího člověka. Nebo třeba milostný trojúhelník mezi ní, Peetou a Galem. Připadá mi hrozně umělý.

4. CAT Crafwordová (Mé sladké šestnácté století, R. Harrisová) Cat, Cat, Cat,... Co mi na ní vlastně tak vadí? Ano, to, že je zakomplexovaná vůči Jenně. Vždyť jí nic neudělala!

5. PERCY Jackson (Percy Jackson, R. Riordan) Percy mi v mnoha ohledech připomíná Harryho, i když má averze vůči němu není tak silná. V tomhle se budu opakovat - vždy ten nejlepší, ten, co všechny zachrání,... a přitom by bez Anabeth nepřežil ani den. Jenže v tomhle případě nemám ráda ani tu sérii, přečetla jsem pouze první díl.

   A tímto je tento článek u konce. Máte na někoho z těchto postav taky alergii nebo je naopak milujete? Podělte se v komentářích, budu ráda.

Komentáře

  1. Bože s tím Harrym mi mluvíš z duše. Jako upřímně, tihle heroes krom Pottera už jdou trochu mimo mě. Ale jo, myslím že kdyby neměl Rona a Hermionu, umřel už v prvním díle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že to vidíme stejně. Vždyť Harry v prvním díle neudělal ani jedno kouzlo (minimálně se o tom nepíše). :D

      Vymazat
  2. Skvelý článok! :) Musím povedať, že veľmi originálny. HP mám rada a aj Katniss, no je pravda, že Katniss nie je nejaká "kladná" postava, preotže tých plusov nemá nejako veľa :D :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, snažím se vymýšlet co nejoriginálnější příspěvky. Jsem ráda, že se mi to zatím daří. :)

      Vymazat
  3. Nuže, přivodila jsi mne ke čtení něčeho nového, protože zatím jsem z knížek s osobami ze seznamu četla jen Harryho, a to už je taky dávno.... :D Takže ani nemůžu pořádně posoudit, protože si to vážně nijak zvlášť nepamatuji xD Každopádně máš článek pěkný a mně se líbil! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Knihy určitě doporučuji, jen kdyby ti hlavní hrdinové byli... trošku lepší. :D

      Vymazat
  4. Z těhlech znám jen Harryho. Já bych třeba shodila z útesu Zoe ze Školy noci a Bellu ze Stmívání. Ta speciálně byla tak nudná, že jsem se tou knihou ani neprokousala a už ji nikdy nechci vidět. :D
    Jinak mimo YA literaturu, chtěla jsem jen tak z hecu přečíst Padesát odstínů šedi. Překlad není špatný, ale ta hlavní postava je tak nudná, hloupá, jednoduchá a slepicoidní, že jsem se nepřiměla přečíst víc jak pár stránek. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stmívání jsem sice nečetla, ale už podle filmu vím, jaká Bella je. Taky ji nesnáším! :D

      Vymazat
  5. Moc pěkný článek! S Amerikou souhlasím, když jsem Selekci četla, pěkně mě iritovala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Já chvíli přemýšlela, že kvůli ní knihu odložím. :D Ale byla tam úžasná Celesta, takže by to nešlo... :D

      Vymazat
  6. Uznávám Katniss a Americu - obě mě rozčilovaly, ale Harry...Můj úžasný Harry !... To mi nedělej ! :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velice děkuji za komentář. Jakmile se dostanu od knihy k notebooku, odpovím na něj. :)