Přeskočit na hlavní obsah

Odpoledne mezi stranami

Po dlouhém měsíci vás tady zdravím s článkem! Povím vám, červen nebyl úplně jednoduchý. Uzavíraly se známky, ve škole se toho nakupilo hodně, i co se týče knih jsem měla pocit, že je toho na mě prostě nějak příliš, takže i můj bookstagram v tomhle ohledu celkem strádal. Ale nelenila jsem a celou dobu, co jsem se neozývala, jsem pečlivě plánovala jednu akci, kterou bych vám teď ráda představila.

Jak si možná pamatujete, v dubnu se v Knihovně Jiřího Mahena mělo konat Dopoledne mezi stranami. Kvůli koronavirové situaci se muselo zrušit, ale nyní se na něj konečně můžete těšit znovu, v novém termínu a s ještě lepším programem.

OBECNÉ INFORMACE

No a jaké datum si tedy máte zakroužkovat v kalendáři? Odpoledne mezi stranami se bude konat ve čtvrtek 20. srpna 2020. Začínáme v 12.30 a končíme v 18.00. 

Stejně jako původní akce, i tato srpnová se bude konat v Knihovně Jiřího Mahena v Brně (Kobližná 4, TEEN sekce, najdete ji ve 3. podlaží).

Žádné vstupné se neplatí. Pro přihlášené účastníky bude na místě čekat uvítací dárek a také se budou moci zúčastnit divadelního představení jako herci. Pokud tedy stojíte o větší zážitek z celé akce, poprosím vás o vyplnění tohoto dotazníku. Pokud zjistíte, že se akce nebudete moct zúčastnit, můžete mi dát vědět na e-mail divkamezistranami@seznam.cz

Předem nepřihlášení účastníci se mohou do 13.00 nahlásit na účast v knižním kvízu a do 15.00 mohou věnovat knihy do tomboly. Není ovšem zaručené, že pro ně bude role v knižním divadle.

PROGRAM

ÚVOD A KNIHOMOLSKÁ SEZNAMOVACÍ HRA

12.30 - 13.00 
Jste knihomolové tělem a duší a rádi byste poznali někoho nového, ale bojíte se seznamovat? Nevadí! Než celá akce začne, prolomíme mezi sebou ledy zábavnými knižními hrami, abychom se mezi sebou všichni poznali.

KNIŽNÍ KVÍZ O CENY

13.15 - 14.00
Po krátké přestávce se rozdělíme do týmů a ozkoušíme své knihomolské znalosti. Bojovat budeme ve třech kategoriích: klasická literatura, young adult a fantasy a sci-fi. Vítězný tým si z akce odnese nejen dobrý pocit, ale společnost mu bude také dělat nová kniha.

O PSANÍ A ROMANTICKÝCH KNIHÁCH SE ZUZANOU RYŠAVOU

14.15 - 14.45 
Jste milovníky romantických příběhů, které vás zahřejí na duši? Potom si nesmíte nechat ujít besedu se Zuzanou Ryšavou, autorkou knih Nela, Linda a Niky. Kromě svých vlastních zážitků se psaním a zákulisních informací o jejích knihách si můžete připravit dotazy nebo si přinést autorčiny knihy k podpisu.

DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ

15.00 - 15.45 
... v němž budete herci vy sami! Opět se rozdělíme do skupinek, rozlosujeme si scénáře a zahrajeme si scény ze známých knih. Pokud nejste spokojeni s tím, jak dopadla filmová adaptace vašeho oblíbeného díla, můžete si kousek zahrát přesně tak, jak budete chtít.

O PŘEKLÁDÁNÍ S PETROU KUBAŠKOVOU

16.00 - 16.45 
Pokud byste chtěli jednou pracovat v nakladatelství jako překladatel, určitě vás nesmí minout beseda s Petrou Kubaškovou. Kromě toho, že je autorkou dvou fantasy knih, Síť snů a Čarodějky malostranské, se také věnuje překladu knih od Fantom Printu. I zde budete mít prostor na dotazy nebo podepisování vašich knih.


NAPOSLEDY MEZI STRANAMI

17.00 - 18.00
Během poslední hodiny Odpoledne mezi stranami si budete moct vybarvit knižní záložky, vylosujeme tombolu a také bude dost prostoru na nějaké to knihomolské povídání. Kolem šesté hodiny se spolu rozloučíme a vy se vydáte na cestu domů, doufám, naplnění skvělými zážitky.

TOMBOLA

12.30 - 15.00, vyhlášení 17.00
Co by to bylo za knižní akci, kdybyste neměli příležitost udělat radost někomu jinému svými starými knihami a sami objevit nějaké skryté poklady v knihách ostatních? Pokud budete mít zájem se do tomboly zapojit, dejte mi předem vědět ve výše zmiňované přihlášce, nebo se nezapomeňte přihlásit do 15.00 na místě. Podle toho, kolik knih přinesete, tolik lístků do tomboly dostanete a tolik knih si zase odnesete zpět. Prosím, noste s sebou jen zachovalé knihy, ze kterých byste sami nebyli zklamaní, kdybyste je dostali.

Máte dotazy? Neváhejte se zeptat! Pokud máte o akci zájem, nezapomeňte se přidat k facebookové události, abyste měli o všech aktuálních informacích přehled jako první!

Komentáře