Přeskočit na hlavní obsah

Denisa Cziglová: Bojovat se dá se vším.

V prosinci minulého roku jsem se mohla účastnit křestu první knihy Denisy Cziglové, Jak to celé přežit a nezbláznit se, která stejného měsíce vycházela u nakladatelství Backstage Books. Zároveň jsem měla díky mé spolupráci s tímto nakladatelstvím možnost s autorkou udělat rozhovor, za což moc děkuji!

Denisa Cziglová je bývalá účastnice soutěže MasterChef, foodblogerka a především velmi silná žena, která jednoho dne zjistila, že má na mozku nádor, a tak kompletně přehodnotila svůj život. A o tom celém je i její kniha.


Kdy jste se rozhodla napsat knihu a co vás k tomu vlastně vedlo?
Když skončila soutěž MasterChef a já jsem si říkala, že je na čase dostat ze sebe všechno ven a předat to i ostatním bojovníkům s nemocí. Často mi píšou nemocní lidé a hledají pomocnou ruku, takže jsem si říkala, že by to pro ně mohla být motivace.

Jaké byly začátky psaní knihy?
Část příběhů už jsem měla napsanou, jelikož jsem nemocniční příběhy psala na svůj blog. Když jsem začala psát svůj životní příběh od malé holčičky, prvních zklamání a láskách, nebylo to vůbec jednoduché. Ale člověk ze sebe musí umět dát kostlivce pryč. Bohužel některé příběhy se píší samy velmi rychle.

Jak dlouho vám psaní knihy trvalo?
Knihu jsem psala od června a v polovině září odeslala na korekturu :-D

A jak dlouho trval proces, než se z napsaného rukopisu stala vydaná kniha? 
Všechno bylo velmi rychlé, díky Backstage Books šla knížka v listopadu do tisku a v prosinci na autogramiádu a vydání ven.

Co všechno jste v ní chtěla čtenářům sdělit? A myslíte, že se vám to povedlo? 
Chtěla jsem jim sdělit aby neztráceli naději a bojovali. Chtěla jsem je motivovat. Zpětná vazba je zatím pozitivní, tak mám velkou radost.

Kdybyste měla člověka, který o vás nikdy neslyšel, na knihu nalákat, co byste mu řekla? 
Řekla bych mu, že se dá bojovat se vším, i s vlastní psychikou a nádorem v hlavě. A že nikdy nemá svůj boj vzdávat.

Proč jste se rozhodla svou knihu vydat právě v nakladatelství Backstage Books? 
Backstage Books je malé nakladatelství, které dává spisovateli prostor vytvořit si knížku podle svých představ, to se u těch větších nestane dle mé zkušenosti. Taky se mi líbil pohotový přístup a rychlé řešení. Určitě vřele doporučuji.

Plánujete nějaké další knihy? 
Zatím ne, alespoň pro tento rok. Pak možná zdravou kuchařku. Ale uvidíme.

Je něco, co byste čtenářům chtěla ještě sdělit? 
Že jim moc děkuji za pomoc při vydání mé knihy a taky za příspěvek pro Nadaci Krtek, protože každá knížka se počítá. Snad jim moje kniha něco dala a třeba je inspirovala. A budu vděčná za každou recenzi. 

Sledujete Denisu a její příběh, nebo je pro vás novým objevem? A co říkáte na její knihu, četli jste ji, plánujete? Pokud vás zaujala, můžete si ji zakoupit třeba na stránkách Kosmasu.

Komentáře

Okomentovat

Velice děkuji za komentář. Jakmile se dostanu od knihy k notebooku, odpovím na něj. :)